Sportfysiotherapie

Bart van der Zanden: uw MASTER sportfysiotherapeut

Sport je graag? Ben je vaak in beweging? Of overweeg je een sportieve activiteit te gaan doen?
Lees deze pagina dan even door.

Uw sportfysiotherapeut:

Bart van der Zanden heeft zich gespecialiseerd in sport en sporters. Na zijn studie fysiotherapie heeft hij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is.
Bart is geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en is lid van de NVFS – de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg. Deze registratie verzekert je dat de NVFS sportfysiotherapeut® bij- en nascholingen volgt en naar congressen gaat. Oftewel: hij heeft de meest actuele kennis en vaardigheden in huis.
Dit stelt hem in staat om jou op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden. Dat geldt niet alleen in een medische setting – als de dokter je doorverwijst. Je kunt zelf rechtstreeks bij Bart terecht: bart@ruyssenaars-vdbroek.nl.
Heb je hiernaast als individuele sporter of als vereniging een vraag betreft medische begeleiding, preventieve trainingen/voorlichting of fitheidstesten? Dan kun je bij Sport|Care terecht. Ook dit is een onderdeel van Ruyssenaars|vdBroek onder initiatief van Bart van der Zanden.

Sport | Care

Sporters, professioneel of recreatief, én sportverenigingen kunnen vanaf nu terecht bij Sport|Care. Sport|Care is een specialisme van Fysiotherapie Ruyssenaars|vd Broek en is gevestigd in het uitstekend geoutilleerde Centrum voor Therapie en Training in Helmond.
Sport|Care Helmond is gespecialiseerd in sportblessures, sportrevalidatie, preventie en trainingsbegeleiding en wordt geleid door Bart van der Zanden, master sportfysiotherapeut.

Sport|Care is een logische eerste keuze als een sporter geconfronteerd wordt met een blessure. De deskundigheid van Bart van der Zanden wordt versterkt door de intensieve samenwerking met een master manueeltherapeut, fysiotherapeut (DryNeedling), sportpodotherapeut, psycholoog en een personal trainer waardoor, indien nodig, direct en doelgericht gehandeld kan worden. Voor specifieke therapie, revalidatie en/of training is de lijn naar het eigen trainingscentrum natuurlijk bijzonder kort. Dat geldt ook voor de contacten met sportartsen en orthopeden. Door deze aanpak en ‘korte lijnen’ gaat er geen kostbare tijd verloren.

Bart: “Als actief wedstrijdatleet (NK – 400m horden) en master sportfysiotherapeut, kan ik daadwerkelijk de juiste inschatting maken van wat sporters echt nodig hebben als het gaat om hersteltrajecten na blessures of bijvoorbeeld na een operatieve ingreep. Met de juiste mensen en de juiste middelen werk ik in revalidatietrajecten adequaat en gericht naar een snelle en verantwoorde terugkeer op het veld, in de zaal of op welke andere sportplek dan ook. Daarnaast kan ik sporters én verenigingen begeleiden bij het maken van een goede periodisering en trainingsopbouw, die aan de basis liggen voor optimale prestaties en blessurepreventie”.
Bart begeleidt Maartje Otten. Maartje doet aan kanoen (kanoslalom) en haar passie en doel is: In 2020 een medaille winnen op de Olympische Spelen.

Heb je een blessure?
Maak snel een afspraak bij Bart.
Je kunt dan binnen 24 uur terecht voor een gratis screening (van ongeveer 10 minuten). Dan weet je meteen wat er aan de hand is en wat je eraan kunt doen.
Of mail naar mij: bart@ruyssenaars-vdbroek.nl

Sportblessures

Op deze pagina vindt u een aantal sportblessure, ziektebeelden en aandoeningen. Naast de beschrijving van de ziektebeelden is er ook beschreven volgens welke richtlijnen het desbetreffende ziektebeeld behandeld kan worden. Echter moet u hierbij in acht nemen dat de behandelingen die hier beschreven staan algemene behandelingen zijn. Het is dus niet vanzelfsprekend dat u binnen de praktijk op exact dezelfde wijze behandeld zal worden. De behandeling wordt op uw klachten afgestemd.
De weergegeven teksten hebben een informatief karakter. Er kan geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard indien informatie uit de ziektebeeldengids aanleiding mocht geven tot enigerlei schade. Bij vragen naar aanleiding van de getoonde informatie kunt u altijd contact opnemen met uw therapeut.
Bron: Deze ziektebeelden zijn samengesteld in samenwerking met Pourya Moin, Milan Vergouw, Nione Imanuel en Davinia Hulshof (Hogeschool Fysiotherapie in Amsterdam).

Voor hoofdletsel download de ‘Hoofdletsel Sportapp‘ en voor enkelblessure download de ‘Versterk je Enkelapp’