Nieuws

De achillespees bestaat niet, het zijn er drie

De achillespees blijkt complexer dan gedacht. Het is namelijk niet één pees, maar bestaat uit drie verschillende pezen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dit blijkt uit onderzoek van de VU onder leiding van onder meer bewegingswetenschapper Huub Maas.


Lees het hele artikel op: vu.nl
Publicatiedatum: 12-02-2018


Thuis trainen voor operatie om complicaties te voorkomen

Het UMCG is een onderzoeksproject gestart waarin niet fitte patiënten, die een grote buikoperatie moeten ondergaan vanwege een kwaadaardige lever- of alvleesklieraandoening, thuis trainen om fitter voor de operatie te zijn. Naar verwachting hebben patiënten zo minder kans op complicaties na de operatie. Om het patiënten gemakkelijk te maken en hen ...


Lees het hele artikel op: umcg.nl
Publicatiedatum: 08-02-2018


Artsen bezorgd over lichaamshouding jongeren

Deskundigen op het gebied van lichaamshouding maken zich grote zorgen over de fysieke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Steeds meer jongeren lijken problemen te krijgen met hun rug, voornamelijk doordat ze te weinig bewegen en veel (voorovergebogen) stilzitten. Dat meldt de Gelderlander.


Lees het hele artikel op: nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 31-01-2018


Opa uit Hengelo fietst op de hometrainer door Zwitserland

Oma moet meer bewegen, zegt de dokter. Maar ze durft niet meer te fietsen. In woonzorgcentrum Huis Humanitas staat sinds anderhalve week een hometrainer met een beeldscherm, die de fietser de illusie geeft dat hij buiten fietst. Op een locatie naar keuze.


Lees het hele artikel op: tubantia.nl
Publicatiedatum: 23-01-2018


4 onverwachte klachten waarmee je beter naar de fysiotherapeut kunt gaan

Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van de Nederlanders lang doorloopt met fysieke klachten, meestal omdat ze hopen dat het vanzelf overgaat. Terwijl een bezoekje aan de fysiotherapeut in sommige gevallen een goed idee is. Zoals bij deze vier onverwachte klachten.


Lees het hele artikel op: margriet.nl
Publicatiedatum: 15-01-2018


Kinderen lopen vaker botbreuk op tijdens sporten

Kinderen belanden steeds vaker in het ziekenhuis met een botbreuk. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij VeiligheidNL. In 15 jaar tijd ontstonden er 35 procent meer fracturen tijdens de gymles of op de sportclub. En dat komt omdat kinderen te weinig bewegen.


Lees het hele artikel op: rtlnieuws.nl
Publicatiedatum: 13-01-2018


“Nederlandse” diabetessok valt in de prijzen

De start-up Siren Care heeft een innovatieprijs gewonnen op de technologiebeurs CES in Las Vegas. Intelligente sokken voor diabetespatiënten leverden het bedrijf een CES 2018 Innovation Award op.


Lees het hele artikel op: nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 08-01-2018


HKZ certificaat weer behaald met lof !

In dec 2017 hebben wij weer de PLUS audit gehaald voor het HKZ certificaat. De Plus audit is ingezet om de PLUS praktijk mogelijk te maken zich te onderscheiden op het gebied van kwaliteitszorg. In 2018 staan wij : Fysiotherapie Ruyssenaars|vdBroek weer voor u klaar !    


Lees meer »
Publicatiedatum: 06-01-2018


Fysiotherapie Ruyssenaars|vdBroek voor alle Hellemonders

Fysiotherapie Ruyssenaars|vdBroek voor alle Hellemonders   Dit keer via JIBB bij Meet, Weet & Beweeg zie video


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017


Onbelemmerd Revalideren en Trainen

NIEUW bij ons !! Onbelemmerd Revalideren en Trainen Dankzij de nauwkeurige gewichtsondersteuning van de AlterG M320 treadmill kan RB uw fysiotherapie en trainingssessies optimaliseren. U kunt: Zonder pijn en met minder stress op gewrichten en spieren laten revalideren/trainen. Het gewicht met een maximum van 80% ondersteunen in stappen van 1 ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017


Wisselwerking tussen Ruyssenaars|vdBroek en SWIFT

Vrijdag 15 juli heeft Ruyssenaars|van den Broek het sponsorcontract verlengd met Swift voor 3 jaar. We hopen weer op een mooie wisselwerking  !!


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017


Zorgverzekeraars en (ex-)borstkankerpatienten

(Ex-) borstkankerpatienten Verzekeren: weet waar je op moet letten (Ex-) borstkankerpatiënten stuiten regelmatig op problemen als zij zich willen verzekeren. Het gaat om verzekeringen waarbij de verzekeraar door de gezondheid van de verzekerde een verhoogd risico tot uitkering loopt. Dit leidt tot premieverhogingen, beperkte dekking of zelfs weigering van de verzekering. ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017