Nieuws

‘Richt stad zo in dat mensen worden aangezet om meer te bewegen’

Steden kunnen meer doen om ervoor te zorgen dat hun inwoners minder last hebben van stress en meer bewegen.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 18-04-2018


Gehandicapte Noortje dwingt debat in Tweede Kamer af met brief aan Rutte

Noortje van Lith (21) uit Roosendaal heeft voldoende handtekeningen opgehaald om de omstreden gehandicaptenwet op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Daar zijn minimaal 40.000 handtekeningen voor nodig. Die grens werd dinsdagochtend vroeg bereikt nadat Noortje afgelopen weekend haar verhaal deed.


Lees het hele artikel op: ad.nl
Publicatiedatum: 10-04-2018


Flink doorstappen als behandeling van etalagebenen

De richtlijn voor het behandelen van ‘etalagebenen’  is veranderd. Werd in het verleden snel een stent geplaatst of geopereerd, nu blijkt uit Europese studies dat intensieve looptherapie 80% van de patiënten die last heeft van deze aandoening, helpt.


Lees het hele artikel op: gezondheidenco.nl
Publicatiedatum: 04-04-2018


Gezonde leefstijl kan tachtig procent hart- en vaatziekten voorkomen

Niet roken, veel groenten eten en genoeg bewegen. Dat leefstijl van invloed is op de gezondheid is geen verrassing, maar het effect van gedrag op hart- en vaatziekten is wel héél erg groot. Zo’n tachtig procent van alle hart- en vaatziekten kan voorkomen worden door gezond te leven, zo blijkt uit ...


Lees het hele artikel op: nos.nl
Publicatiedatum: 28-03-2018


Bewegen is het beste medicijn tegen rugklachten

Rugklachten kosten de Nederlandse economie 3,5 miljard euro per jaar en de grootste kostenpost is het ziekteverzuim. Dat kan anders, want veel mensen krijgen niet de juiste zorg.


Lees het hele artikel op: bnr.nl
Publicatiedatum: 22-03-2018


CBS: Nederlanders steeds ouder en langer gezond

Mannen die in 2040 zestig zijn, hebben dan gemiddeld nog 26 jaar te leven. Voor zestigjarige vrouwen ligt de prognose op bijna 29 jaar. Dat blijkt uit een projectie van een CBS.


Lees het hele artikel op: nrc.nl
Publicatiedatum: 19-03-2018


Gymnastiek in de toekomst: minder sporten en meer bewegen

“We kunnen wel een update gebruiken”, zegt Léon Neven. Hij is gymdocent op middelbare school De Goudse Waarden in Gouda en heeft een duidelijke mening over de toekomst van zijn vak. “Het lesprogramma in het basis- en voortgezet onderwijs is elf jaar geleden voor het laatst aangepast. Het is helemaal niet ...


Lees het hele artikel op: nos.nl
Publicatiedatum: 12-03-2018


HKZ certificaat weer behaald met lof !

In dec 2017 hebben wij weer de PLUS audit gehaald voor het HKZ certificaat. De Plus audit is ingezet om de PLUS praktijk mogelijk te maken zich te onderscheiden op het gebied van kwaliteitszorg. In 2018 staan wij : Fysiotherapie Ruyssenaars|vdBroek weer voor u klaar !    


Lees meer »
Publicatiedatum: 06-01-2018


Fysiotherapie Ruyssenaars|vdBroek voor alle Hellemonders

Fysiotherapie Ruyssenaars|vdBroek voor alle Hellemonders   Dit keer via JIBB bij Meet, Weet & Beweeg zie video


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017


Onbelemmerd Revalideren en Trainen

NIEUW bij ons !! Onbelemmerd Revalideren en Trainen Dankzij de nauwkeurige gewichtsondersteuning van de AlterG M320 treadmill kan RB uw fysiotherapie en trainingssessies optimaliseren. U kunt: Zonder pijn en met minder stress op gewrichten en spieren laten revalideren/trainen. Het gewicht met een maximum van 80% ondersteunen in stappen van 1 ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017


Wisselwerking tussen Ruyssenaars|vdBroek en SWIFT

Vrijdag 15 juli heeft Ruyssenaars|van den Broek het sponsorcontract verlengd met Swift voor 3 jaar. We hopen weer op een mooie wisselwerking  !!


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017


Zorgverzekeraars en (ex-)borstkankerpatienten

(Ex-) borstkankerpatienten Verzekeren: weet waar je op moet letten (Ex-) borstkankerpatiënten stuiten regelmatig op problemen als zij zich willen verzekeren. Het gaat om verzekeringen waarbij de verzekeraar door de gezondheid van de verzekerde een verhoogd risico tot uitkering loopt. Dit leidt tot premieverhogingen, beperkte dekking of zelfs weigering van de verzekering. ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017