Nieuws

Drie fouten die iedere beginnende sporter maakt

Met sporten kun je best veel fouten maken. Je kunt de goal missen bij voetbal, die moeilijke danspassen er niet in krijgen of een apparaat niet helemaal begrijpen in het fitnesscentrum. Gelukkig zijn er dan altijd mensen die je willen helpen


Lees het hele artikel op: gezondheidenco.nl
Publicatiedatum: 14-09-2018


Nieuwe behandeling ALS-patiënten

Onderzoekers van het UMC Utrecht willen dit jaar starten met een experimentele behandeling die de dodelijke spierziekte ALS moet stoppen. Dat meldt het AD.


Lees het hele artikel op: www.gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 05-09-2018


Piekeren ook van invloed lichaam

Piekeren heeft niet alleen een invloed op je mentale maar ook je fysieke toestand. De oorzaak hiervan is dat piekeraars onder stress eerder geneigd zijn hun lichamelijke signalen en behoeftes niet adequaat waar te nemen. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Caroline Schlinkert.


Lees het hele artikel op: mijngezondheidsgids.nl
Publicatiedatum: 28-08-2018


Van der Weijden zwemt 3,5 miljoen euro bijeen

De zwemtocht die Maarten van der Weijden de afgelopen dagen maakte langs Friese steden heeft tot nu toe ruim 3,5 miljoen euro opgebracht. De zwemmer maakte het bedrag dinsdagavond bekend in het tv-programma Laat op één (NPO 1).


Lees het hele artikel op: nationalezorggids.nl
Publicatiedatum: 22-08-2018


Kinderen gaan beter rekenen door beweegprogramma’s op school

Kinderen die op school meerdere malen per week en gedurende een langere tijd beweegprogramma’s volgen, presteren beter met rekenen en wiskunde. Dit blijkt uit een literatuurstudie uitgevoerd door de afdeling sociale geneeskunde van Amsterdam UMC, locatie VUmc samen met 12 internationale experts.
Onderzoeker Amika Singh: “Programma’s blijken pas effectief als ze ...


Lees het hele artikel op: fysioforum.nl
Publicatiedatum: 10-08-2018


Warm bad goed voor hart- en vaatgezondheid

Herhaalde blootstelling aan milde warmte heeft een positief effect op het hart- en vaatstelsel en op het glucosemetabolisme. Dat blijkt uit onderzoek aan het Maastricht UMC+ onder leiding van prof. dr. Wouter van Marken Lichtenbelt. Hannah Pallubinsky is onlangs gepromoveerd op dit onderzoek


Lees het hele artikel op: mijngezondheidsgids.nl
Publicatiedatum: 08-08-2018


HKZ certificaat weer behaald met lof !

In dec 2017 hebben wij weer de PLUS audit gehaald voor het HKZ certificaat. De Plus audit is ingezet om de PLUS praktijk mogelijk te maken zich te onderscheiden op het gebied van kwaliteitszorg. In 2018 staan wij : Fysiotherapie Ruyssenaars|vdBroek weer voor u klaar !    


Lees meer »
Publicatiedatum: 06-01-2018


Fysiotherapie Ruyssenaars|vdBroek voor alle Hellemonders

Fysiotherapie Ruyssenaars|vdBroek voor alle Hellemonders   Dit keer via JIBB bij Meet, Weet & Beweeg zie video


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017


Onbelemmerd Revalideren en Trainen

NIEUW bij ons !! Onbelemmerd Revalideren en Trainen Dankzij de nauwkeurige gewichtsondersteuning van de AlterG M320 treadmill kan RB uw fysiotherapie en trainingssessies optimaliseren. U kunt: Zonder pijn en met minder stress op gewrichten en spieren laten revalideren/trainen. Het gewicht met een maximum van 80% ondersteunen in stappen van 1 ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017


Wisselwerking tussen Ruyssenaars|vdBroek en SWIFT

Vrijdag 15 juli heeft Ruyssenaars|van den Broek het sponsorcontract verlengd met Swift voor 3 jaar. We hopen weer op een mooie wisselwerking  !!


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017


Zorgverzekeraars en (ex-)borstkankerpatienten

(Ex-) borstkankerpatienten Verzekeren: weet waar je op moet letten (Ex-) borstkankerpatiënten stuiten regelmatig op problemen als zij zich willen verzekeren. Het gaat om verzekeringen waarbij de verzekeraar door de gezondheid van de verzekerde een verhoogd risico tot uitkering loopt. Dit leidt tot premieverhogingen, beperkte dekking of zelfs weigering van de verzekering. ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 22-05-2017