Nieuwe Knie of nieuwe Heup: doe dan ‘BiBo’

Een nieuwe heup of een nieuwe knie?

Fijn! Een nieuwe heup of nieuwe knie zorgt er namelijk voor dat u weer beter en prettiger kunt bewegen. Maar let op: hoewel de operatie tegenwoordig een stuk minder ingrijpend is dan vroeger, blijft het een forse ingreep in uw lichaam. Het is belangrijk dat u, op het moment van de operatie, zo fit mogelijk bent. Wij helpen u daar graag bij. Gratis!

BiBo-Fit Helmond

BiBo-Fit Helmond is een gratis dienst die wij bieden aan mensen die binnenkort een nieuwe heup- of knieprothese krijgen. BiBo staat voor de Engelse term: Better in, Better Out. Het verwijst naar wetenschappelijk onderzoek waarin bewezen is dat mensen, die lichamelijk fitter een dergelijke operatie ondergaan, er ook fitter weer uitkomen. Ze herstellen sneller, hebben minder pijn, zijn sneller weer op de been en zijn soms zelfs sneller uit het ziekenhuis dan andere patiënten die eenzelfde operatie ondergaan.

Het Programma dat wij in onze praktijk gratis aanbieden duurt acht weken. Tijdens die weken staat u onder begeleiding van een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Na een uitvoerige intake stellen zij een individueel trainingsprogramma op dat volledig is aangepast aan uw lichamelijke conditie.

Samen met de fysiotherapeut doorloopt u tijdens de eerste training uw programma. Vervolgens kunt u gedurende acht weken komen werken aan uw programma in ons trainingscentrum.   Wij bevelen aan om minimaal 2x per week te komen trainen. U werkt uw programma in ons centrum zelfstandig af, maar kunt altijd terugvallen op de begeleiding van een van de aanwezige therapeuten of instructeurs. Aan het einde van uw programma volgt een evaluatie met de fysiotherapeut en kunt u ‘fit’ op weg naar uw operatie.

 

Sportfysiotherapeut Bart van der Zanden is coördinator van BiBo-Fit Helmond. Hij zegt: “Het is echt uniek dat wij dit hier gratis kunnen aanbieden. De voordelen voor de patiënt kan iedere orthopeed onderschrijven. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid om direct na de operatie met een passende revalidatie te beginnen. Wij kennen de patiënten, de patiënten kennen ons én, heel belangrijk, het programma dat ze na de operatie doen, sluit naadloos aan op het individuele BiBo-Fit programma dat ze al eerder doorlopen hebben. Daardoor verloopt ook het revalideren na de ingreep veel sneller, soepeler en beter.”

De voordelen van BiBo-Fit Helmond op een rijtje:

  • U kunt binnen één week bij ons terecht
  • Het programma van acht weken is helemaal gratis
  • U krijgt een individueel trainingsprogramma
  • U wordt begeleid door gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • U gaat fitter uw operatie in en komt er fitter uit
  • U revalideert na de operatie in een praktijk die u al kent
  • Uw verzekering wordt pas aangesproken ná de ingreep
  • Ook na de operatie kunt u direct bij ons terecht

Neem met ons contact op wanneer je jezelf wilt aanmelden of meer informatie wilt.

Online inschrijven

Telefoon: 0492 537392

email: info@ruyssenaars-vdbroek.nl