E-health

Informatie over het gebruik van E-health bij Ruyssenaars | van den Broek

Laten we beginnen met de definitie van e-health:

e-health gaat over digitale toepassingen in de zorg: het gebruik van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg.’

Bij Ruyssenaars | van den Broek (RvdB) willen wij natuurlijk onze klanten goed blijven bedienen. En als we het over e-health hebben is informatie verstrekking heel belangrijk.

In de toekomst zullen we onze mogelijkheden betreft e-health gaan uitbreiden. Omdat we zeker de meerwaarde zien van een ‘blended (gemengde) zorg verlening’. Dat wil zeggen dat we graag één op één behandeling gaan afwisselen met een e-consult.

E-health is een veel omvattend begrip. Gedurende de corona periode is zorg op afstand in een vogelvlucht geraakt. We hebben al diverse diensten die gebruik maken van e-health. Op deze pagina proberen wij voor u duidelijk te maken wat wij bij RvdB onder e-health verstaan.

Voor de praktijk van RvdB verstaan wij op dit moment onder e-health:

  • Video consult met de patiënt, via de MijnZorgApp  

We kunnen via de MijnZorgApp een videoconsult uitvoeren. Dit zal vaak een controle afspraak zijn om te controleren of alles goed verloopt. Hierin kunnen we bijvoorbeeld de gekregen oefeningen doornemen en eventueel aanpassen. Maar we kunnen zelfs in sommige gevallen een gehele intake met onderzoek op afstand uitvoeren.

We weten uit ervaring dat het het gebruik van de app niet altijd makkelijk is. Daarom hebben we een video gemaakt waarin uitgelegd word hoe dit in zijn werk gaat. Bekijk onder aan deze pagina onze instructievideo. Of klik hier om naar alle instructie video’s van Ruyssenaars|van den Broek te gaan.

  • Gebruik van huiswerkoefeningen via MijnZorgApp

Zodra U bij RvdB een afspraak hebt gemaakt wordt U uitgenodigd om de MijnZorgApp   te downloaden op uw telefoon, laptop of tablet. U krijgt dan via de sms een link naar de app en een persoonlijk wachtwoord om de app te kunnen installeren.

Wanneer U de app hebt gedownload krijgt U toegang op uw persoonlijke portaal en daarmee ook tot uw eigen huiswerkoefeningen, die de therapeut voor u heeft klaar gezet. Deze oefeningen zijn een belangrijk onderdeel van het behandelproces.

We weten uit ervaring dat het installeren niet altijd goed verloopt. Daarom hebben wij een video gemaakt van hoe dit in zijn werk gaat. Bekijk onder aan deze pagina onze instructievideo. Of klik hier om naar alle instructie video’s van Ruyssenaars|van den Broek te gaan.

  • Online inschrijven voor e-health door de patiënt

U kunt 24 uur per dag jezelf online inschrijven (https://ruyssenaars-vdbroek.uwpraktijkonline.nl/inschrijven/) voor een consult. Wij kunnen dan de volgende werkdag overleggen of een e-consult geschikt is of dat het toch belangrijk is dat er een face to face contact plaats vindt.

  • Informatie verstrekking via social media (Facebook)

Fysiotherapie Ruyssenaars | van den Broek is ook lid op Facebook (https://www.facebook.com/FysioRuysBroek/) Op deze pagina plaatsen wij actuele en relevante informatie voor onze klanten en patiënten. U kunt zo op de hoogte blijven van alles dat er in ons centrum speelt. Maar ook vakinhoudelijk plaatsen wij berichten die voor u van toepassing kunnen zijn.