Beweging als medicijn

 

Bewegen (sporten) staat deze week centraal. Onze sportfysiotherapeut Bart van der Zanden heeft al verteld wat wij kunnen betekenen voor u als u gaat sporten.
Ook op het moment dat u hartpatiënt bent is het belangrijk om te bewegen.
Onze Marijke van Kemenade legt dit uit in een interview in het HPNLmagazine
(@HARTvrienden · Medisch en gezondheid)

Hier een klein stukje over het interview:
Een gezonde dosis beweging is voor een hartpatiënt soms de effectiefste medicatie. Hart-, vaat- en longfysiotherapeut Marijke van Kemenade legt uit waarom voldoende beweging zo belangrijk is en geeft tips om zelf thuis uw conditie op te bouwen.
Als het aan Van Kemenade ligt, komt er in het medisch circuit dan ook meer aandacht voor het belang van bewegen en fysiotherapie voor patiënten met een hartaandoening. “Veel hart- patiënten komen weliswaar in aanmerking voor een revalidatietraject in het ziekenhuis, maar na 6 tot 12 weken trainen worden ze zonder aanvul- lend advies voor de toekomst weer de wereld in gestuurd. Dat gevoel weer helemaal losgelaten te worden kan best eng zijn, juist omdat je je vertrouwen al kwijt was. Tijdens een revalidatie- traject word je goed gemonitord en wordt er veel aandacht besteed aan de hartslag, bloeddruk en overige waarden. Het is jammer dat vanaf dat punt niet meer gestuurd wordt op een intake bij een fysiotherapeut. Dat hoeft overigens niet in
te houden dat je gelijk een behandeltraject van twee keer per week begeleid trainen in moet, vaak volstaat een beweegadvies al.”

Lees hier verder.

Beweging als medicijn

(pdf bestand wordt gedownload en deze kunt u terugvinden rechts boven in het scherm)

 

Mocht u vragen hierover hebben, dan kun u Marijke een mail sturen:

marijke@ruyssenaars-vdbroek.nl

Publicatiedatum: 23-09-2021


« Terug naar het overzicht